070 3994679 info@hvldenhaag.com
Peilstraat 23, 2516 RE Den Haag

Sociaal bankje

De Hindoestaanse Vereniging Laakkwartier Noord biedt voor alle bewoners en geïnteresseerden een breed scala aan activiteiten. Van sport tot denksport. Wij willen zo veel mogelijk mensen laten meedoen en aansluiten om aandacht te besteden aan gezondheid. Gezondheid is meer dan gezond eten en bewegen. Voor alle activiteiten houdt de Facebook pagina in de gaten voor data en locatie.

Bollywood
Bollywood dansen voor meisjes én jongens vanaf 5 jaar wordt op elke maandagavond (vakanties uitgezonderd) van 18.00-21.00 uur gegeven door Arshana. Op een luchtige en leerzame manier leren de kinderen op de ritme van muziek hun lichaam te bewegen. Als je kind al redelijk goed kan dansen mag hij of zij ook meedoen aan optredens. Vele talentjes zijn bij ons begonnen en hebben nu een eigen dansschool. Contributie: € 10,00 per maand. Wil je ook danslessen geven, neem dan gerust contact met ons op.
Bekijk hier de foto’s

Gezondheidsmarkt 
Jaarlijks organiseren wij in samenwerking met de wijkorganisaties de Gezondheidsmarkt. Inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle evenement met meer dan tweehonderd bezoekers die in en uit lopen. De Gezondheidsmarkt is een markt waar zowel geestelijke als lichamelijke gezondheid centraal staat. Denk ook aan eenzaamheid bestrijding, financiële gezondheid en weerbaarheidstrainingen. De Gezondheidsmarkt is tot nu toe gehouden op de locatie Cromvlietplein 120 en de entree is gratis maar aanmelden vereist. Download hier het verslag gezondheidsmarkt 2009Gezondheidsmarkt 2010Gezondheidsmarkt 2011. Kijk hier voor een impressie

Liever fietsen dan nietsen!
Twee keer per jaar organiseren wij een fietstocht van ongeveer vijf km heen en vijf km weer terug. Het liefst met je eigen fiets maar we bieden ook de mogelijkheid om er een te lenen. Wij beginnen met een warming up en fietsen in een rustig tempo naar een picknick locatie. Wij zijn al een paar keer naar het Rijswijkse bos en Kijkduin gefietst. De sfeer is open en gemoedelijk dat je tijdens het fietsen niet merkt dat je er al vijf km op hebt zitten. Voor een hapje, drankje en twee stuks fruit wordt altijd gezorgd. Doe een keer mee. Je zult merken dat je meer energie hebt na het fietsen. Meedoen is gratis en aanmelden praktisch voor de gezonde lunch.
Bekijk hier foto’s

Het Laakerhuis Debat
Jaarlijks proberen wij vier debatten te organiseren in het LaakTheater. Het is een laagdrempelig debat eerder een dialoog waar respect voor elkaar centraal staat. De onderwerpen zijn politieke maatschappelijk gerelateerd. Met het Laakerhuis debat probeert HVL de politiek dichterbij de mensen in de wijk te brengen. Voor de beste debater is er een crisismand met houdbare levensmiddelen om de crisis door te komen. Dit zeggen wij met een knipoog naar de politiek. Wij signaleren naar diverse welzijnsorganisaties en de gemeente Den Haag. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. De entree is gratis, je mening is goud waard.
Bekijk hier de foto’s

Nieuwjaarsreceptie
Onze Nieuwjaarsrecepties worden goed bezocht. Alle partners, buurtbewoners, vrijwilligers, politie Laak Wijkagent Gerard, raadsleden, wethouders en stadsdeeldirecteur zijn altijd aanwezig. Wil je netwerken, meld je dan aan voor de nieuwjaarsreceptie.
Bekijk hier de foto’s

Wijkfeest 
Jaarlijks organiseren wij met de samenwerkende partners en wijkorganisaties Bewonersorganisatie Laak, de Turkse Vereniging en Surinaamse Vereniging het wijkfeest. Hier laten onze bewoners van jong tot oud hun talenten zien en horen. We zijn erg trots op onze wijk en dat vertellen we door middel van dit wijkfeest. Heb je zin om een keer te helpen, sluit je dan aan bij de werkgroep. Voor verhuur van een kraampje kunt u vanaf mei contact met ons opnemen. Opkomende artiesten kunnen zich ook aanmelden en hun kunsten vrijwillig aanbieden.
Hier een impressie

Ied ul Fitre viering
In de wijk Laakkwartier Noord wonen en leven alle culturen naast en door elkaar. We organiseren jaarlijks enkele hoogtij dagen voor jong en oud, voor zowel moslims als hindoes. Hierdoor krijgen we een sterke band en begrip voor elkaar. Wij koppelen een leerzame thema aan iedere viering. Het afgelopen jaar hebben we een presentatie gehouden over: Kanker is een ziekte, geen scheldwoord; diabetici en taboedoorbrekende onderwerpen.
Meer foto’s

Voorlichting
Regelmatig organiseren we themabijeenkomst over sociaal maatschappelijke zaken. Bijvoorbeeld: Zelfmoord onder Hindoestanen, participatie samenleving, emancipatie. Wil je een presentatie over het belang van een onderwerp, neem gerust contact met ons op  Ga direct naar het contactformulier