070 3994679 info@hvldenhaag.com
Peilstraat 23, 2516 RE Den Haag

Een goede vrijwilliger is goud waard
De Hindoestaanse Vereniging Laakkwartier valt en staat met goede vrijwilligers. Met meer dan 75 vaste en 15 flexibele vrijwilligers komen onze activiteiten tot stand. De vrijwilligers wonen in de wijk Laakkwartier Noord of aangrenzende wijken. Er zijn ook ambassadeurs buiten de wijk die ons een warm hart toedragen. De bovenstaande foto is gemaakt in 2013 toen deze vrijwilligers in het zonnetje werden gezet en een Stadsspeld ontvingen. Dit zijn onder andere de “Pareltjes van Den Haag”

Positief
Iedereen draagt op een postieve wijze zijn of haar manier een steentje bij aan een betere wijk en stad. Ieder uurtje én helpende hand telt voor ons. Er is geen vrijwilligersvergoeding. Een compliment, schouderklop of bos bloemen is vaak onbetaalbaar. We hebben diverse activiteiten waar je gratis aan kunt deelnemen en voor een hapje en drankje wordt altijd gezorgd.

Ontwikkelen
Wij stimuleren en motiveren onze vrijwilligers om zich verder te ontwikkelen. Wij hebben goede contacten met participatie en emancipatie organisatie om hen te professionaliseren. Vrijwilligerswerk staat goed op je CV en zet soms aan tot een betaalde baan. Als er behoefte blijkt aan een workshop dan inventariseren wie er nog meer aan wil deelnemen en zorgen we voor een professionele trainer. Denk bijvoorbeeld aan: assertiviteitstraining, communicatievaardigheden en netwerkvaardigheden

Samen sterk
Wij delen met iedereen, van jong tot oud, ons platform en dagen vooral jongeren uit verfrissende ideeën te presenteren. Vele talenten zijn ooit begonnen en ontdekt bij HVL en hebben succesvolle carrières.

Wij omarmen nieuwe projecten en ideeën. Wij helpen vrijwilligers met het verder ontwikkelen en coachen van hun plan. Goede voorbeelden zijn: Het Laakerhuis, een laagdrempelig debat sinds 2003 en Bollywood danslessen.

Het bestuur benadrukt dat zónder de vrijwilligers het niet mogelijk is en was geweest om tot een succesvolle vrijwilligersorganisatie te komen.

Ambassadeurs van HVL (namen checken)